Biefstuk met Rode Wijnsaus en Geitenkaas
Een klassiek gerecht met perfect gebakken biefstuk, een rijke rode wijnsaus en romige geitenkaas, geserveerd met knoflook-spinazie.
Equipment
- grill
- sauspan
Ingrediƫnten
Instructies
- Laat de boter heet worden in een koekenpan.
- Bak de biefstukken in circa 4 minuten per zijde bruin.
- Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat tot de helft inkoken.
- Roer de kruidenroomkaas door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Leg een plakje geitenkaas op elke biefstuk en plaats ze kort onder de grill.
- Roerbak de spinazie met knoflook en uitjes.
- Leg de biefstuk op een bord, schenk de saus eromheen en serveer met de spinazie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met krokante aardappeltjes of versgebakken brood om de saus op te deppen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een krachtige Merlot past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 42 g | Vet: 28 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 2 g