Bier en kaassoep

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gr fijngehakte ui
  • 100 gr fijngehakte wortel
  • 4 eetlepels boter
  • 5 eetlepels bloem
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel mosterdpoeder
  • 33 cl bier
  • ¼ liter kippenbouillon
  • 500 gram Cheddar
  • ¼ liter dikke room
  • ¼ theelepel tabasco
  • popcorn voor de garnering

Instructies

  • Fruit de wortel en de ui in de boter.
  • Roer de bloem erdoor en laat die 3-4 minuten zachtjes fruiten, maar niet
  • bruin worden.
  • Roer het paprikapoeder, mosterdpoeder, bier en de kippenbouillon erdoor.
  • Blijf roeren met een garde tot de soep glad is.
  • Voeg de kaas toe, breng de soep weer aan de kook, zet het vuur laag en
  • laat de soep 5-10 minuten sudderen.
  • Neem de soep van het vuur en spatel de room erdoor.
  • Voeg de tabasco toe en serveer de soep gegarneerd met popcorn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Soep