biermiel

Biermiel

Bier maaltijd
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 500 gram sukadelappen
  • zout
  • peper
  • 3 deciliter Fries bier
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • ½ knolselderij
  • 1 winterwortel
  • eetlepel(s) citroensap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 1 dunne prei
  • aardappelmeel

Instructies

  • Het vleesgoed inwrijven met zout en peper.
  • In een grote braadpan een flink boter smelten en het vlees hierin rondom dichtschroeien.
  • Erbij: een fijngesnipperde ui, een eetlepel citroensap, een laurierblaadje, twee kruidnagels, een beetje tomatenpuree, een eetlepel basterdsuiker en een flesje bier.
  • Goed doorroeren, deksel op de pan en twee uren zachtjes laten stoven.
  • Ondertussen een niet al te grote winterwortel schillen en in plakjes snijden.
  • De prei in kleine ringetjes snijden.
  • Een halve knolselderij schillen en in blokjes snijden. Hierover wat citroensap sprenkelen om verkleuren tegen te gaan.
  • Vier of vijf grote aardappels schillen en in blokjes snijden.
  • Alles bij het vlees doen en nog een uurtje laten stoven. Als het nodig is nog wat kokend water bijschenken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Als het te waterig is dan een beetje met koud water aangemaakt aardappelmeel erbij doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Friesland / Nederland