Pompoen-Biersoep met Gerookte Ham

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bleekselderij
  • 250 g pompoen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,8 l kippen- of kalfsbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 150 g magere gerookte ham in snippers
  • 2 eetlepels bladselderij

Instructies

  • Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
  • Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
  • Zet het vuur laag, giet de kippen- of kalfsbouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg kerriepoeder, peper en zout toe.
  • Pureer de groenten met een blender of staafmixer en giet de puree terug in de pan.
  • Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en verwarm het 5 minuten goed door.
  • Voeg de crème fraîche en de gerookte ham toe.
  • Serveer de soep in voorverwarmde soepborden.
  • Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en serveer met warm stokbrood en een glas Karmeliet Tripel.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • U kunt de kerrie meeroerbakken voor een intensere smaak.
  • Geef de soep extra bite met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.
  • Geniet van deze heerlijke biersoep als een smakelijk en verwarmend voorgerecht!
  • Serveer de biersoep met een goed gekoeld glas Karmeliet Tripel voor een perfecte smaakcombinatie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst België