Bietensoep 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

De bereiding van bietenzuur:

  • 1 kg ongekookte rode bieten
  • 2 liter gekookt warm water
  • 50 gram volkorenbrood

Instructies

  • Er bestaan 2 soorten rode barszez, de ene is helder, de andere gebonden.
  • Beide varianten worden bereid met natuurlijk bietenzuur.
  • Bietenzuur is eenvoudig zelf te bereiden.
  • Was de bieten, schil ze dun en snijd ze in plakjes.
  • Doe de plakjes vervolgens in een aardewerken pot of inmaakglas, giet er het gekookte warme water op en voeg daaraan het in stukjes gesneden brood toe.
  • Dek de pot of het glas met een doekje of geperforeerd papier, op zijn plaats gehouden door een elastiekje af en zet de pot op een warme (± 20°C) plaats weg.
  • Schep er 5 dagen later voorzichtig het schuim dat zich heeft gevormd af en giet het bietenzuur, zonder de pulp, over in schone flessen.
  • Sluit de flessen af met een kurk en bewaar ze in de koelkast (± 4 maanden houdbaar).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Polen
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch