Bietjes met rucola en pijnboompitjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gekookte rode biet
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • l balsamicoazijn
  • 2 theelepel appelstroop
  • peper
  • zout
  • 5 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 75 g rucola

Instructies

  • Ontvel de bietjes en snij ze in blokjes.
  • Klop een dressing van de olie, azijn, appelstroop en peper en zout naar smaak.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Schud ze op keukenpapier en laat afkoelen.
  • Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar.
  • Strooi de pijnboompitten erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappelen en varkenshaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch