Biologische bruinebonensoep

AllerHande januari 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 g panklare hutspotgroente
  • ½ eetlepel(s) gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 pot bruine bonen 370 ml
  • ½ fles tomatensaus passato di pomodoro, à 690 g
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 sneetjes Brabants roggebrood pakje à 400 g
  • 50 g verse roomkaas met knoflook potje à 150 g

Instructies

  • In soeppan olie verhitten en groentemix met kruiden ca. 5 minuten zachtjes bakken.
  • Af en toe omscheppen.
  • Intussen helft van bonen met vocht en tomatensaus in keukenmachine pureren.
  • Tomaten-bonenpuree en rest van bonen door groenten roeren.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en 5 dl kokend water toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Bonensoep in twee grote kommen scheppen.
  • Sneetjes roggebrood diagonaal halveren, besmeren met roomkaas en erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch