Biologische bruinebonensoep
AllerHande januari 2003
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 g panklare hutspotgroente
- ½ eetlepel(s) gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 pot bruine bonen 370 ml
- ½ fles tomatensaus passato di pomodoro, à 690 g
- 1 groentebouillontablet
- 2 sneetjes Brabants roggebrood pakje à 400 g
- 50 g verse roomkaas met knoflook potje à 150 g
Instructies
- In soeppan olie verhitten en groentemix met kruiden ca. 5 minuten zachtjes bakken.
- Af en toe omscheppen.
- Intussen helft van bonen met vocht en tomatensaus in keukenmachine pureren.
- Tomaten-bonenpuree en rest van bonen door groenten roeren.
- Bouillontablet erboven verkruimelen en 5 dl kokend water toevoegen.
- Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
- Bonensoep in twee grote kommen scheppen.
- Sneetjes roggebrood diagonaal halveren, besmeren met roomkaas en erbij serveren.