Bladerdeeg gevuld met eendenborstfilet en verse vijgen

Porties: 4
Total time 1 uur 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg
  • enkele takjes tijm
  • 2 vijgen
  • 1 eendenborstfilet
  • 100 gram verse spinazie
  • 100 ml port
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • snufje zout en peper

Instructies

  • Laat de plakjes ontdooien op een bakplaat met daarop een stuk bakpapier.
  • Maak de plakken nat en bestrooi ze met verse tijm en grof zout.
  • Laat het bladerdeeg even rusten voordat ze worden gebakken op 180 graden.
  • Goudbruin is goed, uit de oven halen en laten afkoelen.
  • Snijd de bladerdeeg kussens door met een scherp kartelmes.
  • Als het deeg nog niet droog is, doe het dan nog even op de kop in de oven.
  • Bak de eendenborst even kort aan in een droge pan.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en laat de eendenborstfilet langzaam garen in de oven (niet helemaal want dan wort de borst grauw en grijs).
  • Als de eendenborst een kerntemperatuur heeft van 50 graden, haal het dan uit de oven en laat het afkoelen.
  • Verwijder het vet en snijd in dunne plakjes met een scherp mes.
  • Snijd de vijgen in plakken, was de spinazie zorgvuldig.
  • Laat de spinazie goed uitlekken.
  • Maak van port, peper, zout en olijfolie een dressing.
  • Leg de onderkant van het bladerdeegkussentje op een groot bord, leg laag over laag de spinazie, de eend en de vijg tussen het kussentje.
  • Dressing over de salade.
  • Dakje er op, takje tijm erbij en eet smakelijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de eendenborst ook vervangen door gerookte kipfilet en de vijgen door perzik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte
Land van herkomst Nederland