Bladerdeeg gevuld met eendenborstfilet en verse vijgen
Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg
- enkele takjes tijm
- 2 vijgen
- 1 eendenborstfilet
- 100 gram verse spinazie
- 100 ml port
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- snufje zout en peper
Instructies
- Laat de plakjes ontdooien op een bakplaat met daarop een stuk bakpapier.
- Maak de plakken nat en bestrooi ze met verse tijm en grof zout.
- Laat het bladerdeeg even rusten voordat ze worden gebakken op 180 graden.
- Goudbruin is goed, uit de oven halen en laten afkoelen.
- Snijd de bladerdeeg kussens door met een scherp kartelmes.
- Als het deeg nog niet droog is, doe het dan nog even op de kop in de oven.
- Bak de eendenborst even kort aan in een droge pan.
- Verwarm de oven voor op 160 graden en laat de eendenborstfilet langzaam garen in de oven (niet helemaal want dan wort de borst grauw en grijs).
- Als de eendenborst een kerntemperatuur heeft van 50 graden, haal het dan uit de oven en laat het afkoelen.
- Verwijder het vet en snijd in dunne plakjes met een scherp mes.
- Snijd de vijgen in plakken, was de spinazie zorgvuldig.
- Laat de spinazie goed uitlekken.
- Maak van port, peper, zout en olijfolie een dressing.
- Leg de onderkant van het bladerdeegkussentje op een groot bord, leg laag over laag de spinazie, de eend en de vijg tussen het kussentje.
- Dressing over de salade.
- Dakje er op, takje tijm erbij en eet smakelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de eendenborst ook vervangen door gerookte kipfilet en de vijgen door perzik.