Bladerdeeg met zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 50 g gekookte rijst
  • 200 g zalmfilet in blokjes
  • 2 lente-/bosuitjes in dunne ringen
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 snufje zout
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eidooier
  • 4 plukjes veldsla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Leg de net ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar.
  • Leg in het midden van 4 plakjes een vierkantje van gekookte rijst.
  • Schep in een kom de blokjes zalmfilet, lente-ui, peterselie, een snufje zout en het losgeklopte ei door elkaar.
  • Verdeel dit mengsel over de rijst.
  • Bevochtig de randen van het bladerdeeg.
  • Dek de vullingen toe met een plakje bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
  • Druk de randen nogmaals op elkaar met de tanden van een vork.
  • Bestrijk de bovenkanten van de pakketjes met eidooier. leg de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Bak de pakketjes in ca. 15 tot 20 minuten knapperig en goudbruin.
  • Verdeel ze over de borden en garneer met een plukje veldsla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijntip:
Duitse riesling Classic.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes / Zalm