Recepten

Bladerdeeg met zalm

Bladerdeeg met zalm

Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes / Zalm
Porties 4
Auteur Hetty van Es

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Leg de net ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar.
  • Leg in het midden van 4 plakjes een vierkantje van gekookte rijst.
  • Schep in een kom de blokjes zalmfilet, lente-ui, peterselie, een snufje zout en het losgeklopte ei door elkaar.
  • Verdeel dit mengsel over de rijst.
  • Bevochtig de randen van het bladerdeeg.
  • Dek de vullingen toe met een plakje bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
  • Druk de randen nogmaals op elkaar met de tanden van een vork.
  • Bestrijk de bovenkanten van de pakketjes met eidooier. leg de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Bak de pakketjes in ca. 15 tot 20 minuten knapperig en goudbruin.
  • Verdeel ze over de borden en garneer met een plukje veldsla.

Tips / Opmerkingen

Wijntip:
Duitse riesling Classic.