Bladerdeegpakketje met zalm

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 125 g gerookte zalm in reepjes
  • 1 bakje Hüttenkäse à 200 g
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 1 scharrelei M

Instructies

  • Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de helft van de vrucht uit.
  • Roer de Hüttenkäse met de zalm, de limoenrasp, het sap en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en verdeel het zalmmengsel erover.
  • Bestrijk de randen met losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg schuin over de vulling heen.
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegdriehoeken met ei en bestrooi met grof gemalen peper.
  • Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een salade van rode bieten, aardappel en appel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm