Bladerdeegrondjes met kaas
Ingrediënten
- 2 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 2 bolletjes gember
- 1 eetlepel abrikozenjam
- 25 gram geraspte jonge kaas
- 1 eetlepel koffiemelk
- 1 mandarijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat het bladerdeeg ontdooien en steek er met een glaasje 8 rondjes uit.
- Snijd de gember in dunne plakjes.
- Leg 4 deegrondjes op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met de jam, verdeel er de kaas en de gember over en dek af met de overige deegrondjes.
- Druk de randen van het deeg met een vork op elkaar en bestrijk de bovenkant met koffiemelk.
- Bak de bladerdeegrondjes in het midden van de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.
- Pel de mandarijn en verwijder de vliesjes rond de partjes.
- Leg de rondjes op 2 bordjes en garneer ze met de mandarijnpartjes.