Bladerdeegtorentje

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje vegetarische mix 250 g, Tivall,
  • 75 g boter of margarine
  • 1 tomaat
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries,
  • 2 plakken geitenkaas zachte / á 50 g, Bettinne Blanc,
  • 1 scharreleierdooier
  • 250 ml tomatensap
  • ½ blokjes groentebouillon
  • ½ eetlepel(s) mangochutney potje á 200 g, Star Brand,
  • peper
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten,
  • 1 ui

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Van vegetarische mix 4 platte schijven vormen.
  • In pan 2 eetlepels boter verhitten.
  • Schijven in ca. 2 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Uit pan op bord leggen.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Courgette wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Stukken in smalle reepjes snijden.
  • Prei wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Stukken in smalle reepjes snijden.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Bakplaat invetten.
  • Eierdooier loskloppen.
  • Uit elk plakje bladerdeeg rondje steken.
  • Op bakplaat 2 rondjes bladerdeeg leggen.
  • Op elk rondje achtereenvolgens leggen: vegetarische schijf, plakje geitenkaas, vegetarische schijf en rondje bladerdeeg.
  • Bovenste rondjes bladerdeeg bestrijken met losgeklopte eierdooier.
  • In midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • In pan 25 g boter smelten.
  • Helft van ui glazig fruiten.
  • Tomatensap toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Mangochutney erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met peper en op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes laten koken:
  • In pan rest van boter verhitten.
  • Prei, courgette en rest van ui ca. 5 minuten op halfhoog vuur bakken.
  • Blokjes tomaat erdoor roeren.
  • Saus over twee borden verdelen.
  • Groenten in midden leggen.
  • Bladerdeegtorentjes erop zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gemengde sla en stokbrood

Voedingswaarden

Calories: 925 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 41 g | Vet: 66 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch