Bladerdeegtorentje
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 schaaltje vegetarische mix 250 g, Tivall,
- 75 g boter of margarine
- 1 tomaat
- 1 courgette
- 1 prei
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries,
- 2 plakken geitenkaas zachte / á 50 g, Bettinne Blanc,
- 1 scharreleierdooier
- 250 ml tomatensap
- ½ blokjes groentebouillon
- ½ eetlepel(s) mangochutney potje á 200 g, Star Brand,
- peper
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten,
- 1 ui
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Van vegetarische mix 4 platte schijven vormen.
- In pan 2 eetlepels boter verhitten.
- Schijven in ca. 2 minuten bruinbakken, halverwege keren.
- Uit pan op bord leggen.
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- Courgette wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden.
- Stukken in smalle reepjes snijden.
- Prei wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden.
- Stukken in smalle reepjes snijden.
BEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
- Bakplaat invetten.
- Eierdooier loskloppen.
- Uit elk plakje bladerdeeg rondje steken.
- Op bakplaat 2 rondjes bladerdeeg leggen.
- Op elk rondje achtereenvolgens leggen: vegetarische schijf, plakje geitenkaas, vegetarische schijf en rondje bladerdeeg.
- Bovenste rondjes bladerdeeg bestrijken met losgeklopte eierdooier.
- In midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
- In pan 25 g boter smelten.
- Helft van ui glazig fruiten.
- Tomatensap toevoegen en aan de kook brengen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Mangochutney erdoor roeren.
- Op smaak brengen met peper en op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes laten koken:
- In pan rest van boter verhitten.
- Prei, courgette en rest van ui ca. 5 minuten op halfhoog vuur bakken.
- Blokjes tomaat erdoor roeren.
- Saus over twee borden verdelen.
- Groenten in midden leggen.
- Bladerdeegtorentjes erop zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde sla en stokbrood
Voedingswaarden
Calories: 925 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 41 g | Vet: 66 g