Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 125 gram pompoen puree *
- 20 gram kokosmeel
- 25 gram cacao
- 1 ei
- 2 eetlepel(s) ahornsiroop
- ½ tl bakpoeder
- 50 gram pure chocolade in stukjes minimaal 82%
KWARKLAAG
- 300 gram volle kwark
- 2,5 gram agar agar (1 tl) of 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepel(s) ahornsiroop
BLAUWE BESSEN
- 2 handjes blauwe bessen
- scheutje water
- snufje agar agar
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier.
- Meng de pompoenpuree, het ei en ahornsiroop voor de brownie bodem goed door elkaar en voeg dan de droge ingrediënten toe.
- Meng het geheel nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de cake vorm.
- Bak in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat vervolgens volledig afkoelen.
- Verwarm de agar-agar voor de kwarklaag in een klein beetje water en breng dit aan de kook (goed blijven roeren), voeg de kwark toe als de agar-agar wat ingedikt is, roer dit goed door elkaar.
- Voeg ook de ahornsiroop toe aan de kwark en meng goed.
- Schenk het kwarkmengsel op de brownie bodem.
- Kook dan meteen de blauwe bessen in een klein laag je water zacht, pureer de blauwe bessen en giet het eventueel door een vergiet zodat je zuiver sap overhoud.
- Zet het bessensap nog even op het vuur en voeg hier een snufje agar-agar aan toe (absoluut niet teveel), roer het al kokend door en haal dan van het vuur.
- Laat een klein beetje afkoelen en giet het bessensap dan over het kwarkmengsel, roer voorzichtig met de punt van een mes door het kwark/bessensap zodat er een soort marmereffect ontstaat.
- Laat de cheesecake met browniebodem opstijven in de koelkast (ongeveer een uurtje in het geval van agar-agar).
- Snijd in de gewenste puntjes en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
* Pompoenpuree maak je makkelijk zelf door de pompoenstukjes kort te koken en daarna in de blender fijn te malen tot moes.