Bleekselderijsalade met cashewnoten

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram veldsla
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 appels zure bijvoorbeeld Goudrenet
  • 100 gram cashewnoten

Voor de dressing:

  • 100 gram kwark
  • 100 gram zure room
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes.
  • Schil de appel en rasp hem grof.
  • Hak of snijd de cashewnoten grof en vermeng de ingrediënten.
  • Meng voor de dressing de kwark met de zure room en de olijfolie, voeg wat zout en peper toe en klop dit door elkaar.
  • Schep de dressing door de salade.
  • Was en droog de veldsla en schik deze in één grote schaal of in vier kleine schaaltjes.
  • Verdeel er de bleekselderijsalade over en zet de salade tot het gebruik in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang voor een minder calorierijke dressing de zure room door het sap van een
halve citroen en 50 gr extra kwark.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Noten / Salade