Blini’s

Porties: 24 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 gram gist
  • 2 ½ deciliter melk lauwe
  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 eieren gesplitste
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem

Instructies

Het beslag:

  • Verkruimel de gist in een kommetje en roer er 1 1/2 dl melk door.
  • Doe 100 gr boekweitmeel in een schaal en roer het gistmengsel erdoor.
  • Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1-1 1/2 uur rijzen.
  • Roer de eidooiers los met de suiker en zout.
  • Laat 15 gr boter in 1 dl melk smelten en klop dit samen met het dooiermengsel door het gerezen beslag.
  • Schep er de bloem en 50 gr boekweitmeel door en klop het beslag enkele minuten door.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Laat het beslag afgedekt nog 20-30 minuten rijzen.

De blini’s bakken:

  • Smelt in het koekepannetje een klontje boter, schenk zoveel beslag in de pan tot de bodem net is bedekt en bak de blini aan de onderkant bruin.
  • Keer hem en bak de andere kant.
  • Bak de overige blini’s op dezelfde wijze.
  • Beleg de blini’s met plakjes gerookte zalm en een schepje crème fraîche.
  • Bestrooi ze met fijngehakte bieslook.
  • Of bak de blini’s in de poffertjespan. Roer 1 1/4 dl crème fraîche los met zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel fijngehakte dille.
  • Beleg de blini’s met een lepeltje van deze kruidige crème fraîche, een takje dille en enkele zalm-eitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Of bak de blini’s in de poffertjespan. Roer 1 1/4 dl crème fraîche los met zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel fijngehakte dille.
Beleg de blini’s met een lepeltje van deze kruidige crème fraîche, een takje dille en enkele zalm-eitjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Rusland