Blini's met avocadoroom en zalm
AllerHande 15 2004
Ingrediënten
- 150 g mix voor poffertjes
- 250 ml melk
- 1 ei
- 2-3 eetlepel(s) olie
- 3 kleine rijpe avocado's
- 2 eetlepel(s) zure room
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 10 g verse basilicum van plantje of uit zakje
- ½ zakje verse koriander à 15 g
- 100 g gerookte zalm
- 1 potje lompvis kaviaar zwart 50 g
- 100 g gerookte kipfiletreepjes
Instructies
- In kom poffertjesmix met melk en ei tot glad beslag kloppen.
- In ruime koekenpan klein gedeelte van olie verhitten.
- In porties 12 pannenkoekjes (= blini's) van 7 cm doorsnee en 12 kleine blini's van 5 cm doorsnee bakken (er eventueel iets meer van bakken en de mooiste uitzoeken).
- Avocado's pellen en in blokjes snijden.
- In kom avocado met vork fijnprakken.
- Zure room en citroensap erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Enkele kleine blaadjes basilicum en koriander voor garnering achterhouden, rest fijnsnijden.
- Helft van avocadomengsel in andere kom scheppen en basilicum en koriander erdoor roeren.
- Beide mengsels en blini's afgedekt in koelkast zetten.
- Voor volwassenen grote blini's over vier borden verdelen.
- Op elke blini bergje avocadoroom met kruiden scheppen.
- Zalm in repen snijden en over blini's verdelen.
- Beetje kaviaar erop scheppen.
- Blini's garneren met verse kruiden.
- Voor kinderen kleine blini's over bordjes verdelen.
- Op elke blini bergje avocadoroom zonder kruiden scheppen.
- Kipreepjes erover verdelen.