Bloemkool en aardappel met bieflapjes
Ingrediënten
- 400 gram bieflapjes
- versgemalen peper zout
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 gram bloemkoolroosjes
- ½ zakje geribbelde aardappelplakjes
- 100 peultjes
- ½ bakje champignons
- 2 tomaten
- 4 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sherry
- 100 gram gebrande cashewnoten
- 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
- Snijd de bieflapjes in reepjes en maal er royaal peper boven.
- Verhit de olie in een wok of wadjan, bak de vleesreepjes rondom bruin en neem ze daarna uit de pan.
- Bak de bloemkoolroosjes en de aardappelplakjes omscheppend mee, voeg de afgehaalde peultjes toe en bak die ook omscheppend.
- Halveer of vierendeel de champignons en roer deze samen met de in stukjes gesneden tomaten erbij.
- Roer de pindakaas met de sherry uit en giet dit bij de groenten.
- Voeg eventueel nog wat water toe.
- Laat dit alles 5 minuten garen.
- Voeg het vlees weer toe en bestrooi het geheel met de noten en het sesamzaad.
- Lekker met wilde en witte rijst.