Bloemkool en broccoli met kalkoen en mozzarella
Ingrediënten
- 100 gram spekjulienne
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram kalkoenfilet
- 1 winterwortel
- elk 250 gr bloemkool- en broccoliroosjes
- 2 eetlepels met piment gevulde olijven
- 1 glas droge witte wijn
- zout versgemalen peper
- ½ zakje geraspte mozzarella
- 1 eetlepel geknipte basilicumblaadjes
Instructies
- Bak de spekreepjes in een wok of wadjan zachtjes uit, voeg de olie toe enfruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit de pers goudgeel.
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi hem met zout en peper en bak hem op hoge pit omscheppend bruin.
- Schil de winterwortel en snijd hem in blokjes en bak de bloemkool- en broccoliroosjes omscheppend mee.
- Voeg de olijven toe Schenk de witte wijn erbij en laat alles met een deksel op de wok 5 minuten stoven.
- Maak op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht met de kaas en de geknipte basilicum.
- Serveer het als de kaas net gesmolten is.