Bloemkool en broccolistamppot

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • 2 zakken bloemkool/broccoliroosjes à 300 g
  • 4 schouderkarbonades
  • chilipoeder (versgemalen) peper
  • eetlepel(s) Baken & Braden vloeibaar
  • 1 zakje Knorr vleesjus met pittige kruiden

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met zout ± 5 minuten beetgaar.
  • Wrijf de karbonades in met chilipoeder en peper en zout naar smaak en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin en in ± 15 minuten gaar.
  • Neem het vlees uit de pan, voeg 2½ dl heet water en de jusmix toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de aardappelen en de groenten af en vang het kookvocht van de groenten op.
  • Stamp de aardappelen grof en schep er de groenten en zoveel van het opgevangen kookvocht door zodat een lekker smeuïg stamppotje ontstaat.
  • Serveer met het vlees en de jus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Schep 1 eetlepel kerriepoeder door de stamppot en bestooi met gefruite uitjes.

Wijnadvies:

Huiswijn, Spanje, rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot