Bloemkool en broccolistamppot
Ingrediënten
- 1 kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
- zout
- 2 zakken bloemkool/broccoliroosjes à 300 g
- 4 schouderkarbonades
- chilipoeder (versgemalen) peper
- 2½ eetlepel(s) Baken & Braden vloeibaar
- 1 zakje Knorr vleesjus met pittige kruiden
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met zout ± 5 minuten beetgaar.
- Wrijf de karbonades in met chilipoeder en peper en zout naar smaak en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin en in ± 15 minuten gaar.
- Neem het vlees uit de pan, voeg 2½ dl heet water en de jusmix toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de aardappelen en de groenten af en vang het kookvocht van de groenten op.
- Stamp de aardappelen grof en schep er de groenten en zoveel van het opgevangen kookvocht door zodat een lekker smeuïg stamppotje ontstaat.
- Serveer met het vlees en de jus.