Bloemkool en cherrytomaatjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 250 g tros cherrytomaatjes
  • 3 eetlepel(s) koriander fijngeknipt

Instructies

  • Schep de bloemkool met de olie, de spekreepjes, de chilipoeder, de kerriepoeder en peper en zout naar smaak in een ruime ovenschaal of braadslede door elkaar.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven (225ºC) en laat de groenten in ± 35 minuten bruin en gaar worden.
  • Schep 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de tomaatjes erdoor.
  • Bestrooi met de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en roergebakken rundvleesreepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees