Bloemkool met kaassaus en komijn

AllerHande 01 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool ca. 800 g
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 theelepel gemalen komijn djinten
  • 400 ml volle melk
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje a 150 g

Instructies

  • Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en bloemkool ondersteboven in pan met ruim kokend water en wat zout leggen.
  • Bloemkool in 15-20 minuten beetgaar koken (gaarheid is het best te testen door met vork in stronk te prikken).
  • In sauspan boter smelten.
  • Bloem en 1 theelepel komijn toevoegen en met houten lepel 1 minuut al roerend bakken.
  • Scheut voor scheut melk in pan schenken en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus in 10 minuten op laag vuur dikker laten worden, regelmatig roeren.
  • In steelpan rest van komijn zachtjes verwarmen tot het gaat geuren, dan direct pan van vuur nemen.
  • Kaas al roerend in saus laten smelten.
  • Bloemkool afgieten en in warme schaal leggen.
  • Kaassaus erover schenken en bestrooien met geroosterde komijn.
  • Beetje peper erboven malen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij gehaktbal of braadworst.
lBoemkool hoeft niet per se gekookt te worden. De knapperige roosjes smaken ook heerlijk met een dipsaus van mayonaise, citroensap, geroosterde komijn, zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch