Bloemkool met kerrie
Bloemkool kun je op veel manieren koken of stomen
Wij aten zondag bloemkool met kerriepoeder in een papje van het kookvocht en maïzena
Ingrediënten
- 1 flinke bloemkool
- Zout naar smaak
- Kerriepoeder
- 1 liter water
- 4 vorken maïzena
- Klein beetje melk
Instructies
- Maak de bloemkool in roosjes
- Was ze goed
- Doe er 4 flinke theelepels kerriepoeder bij
- Voeg zout naar smaak toe
- En 1 liter water
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar
- Giet wat kookvocht af
- Doe een klein beetje meik in een kopje
- Doe er voldoende maizena bij todat een dik papje ontstaat
- Roer dit bij de bloemkool en het kookvocht wat nog in de pan zit
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kip of varkensvlees en gewoon gekookte aardappelen