Bloemkool met kerrie

 

Bloemkool met kerrie

Bloemkool kun je op veel manieren koken of stomen Wij aten zondag bloemkool met kerriepoeder in een papje van het kookvocht en maïzena
Porties: 4
Total time 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flinke bloemkool
  • Zout naar smaak
  • Kerriepoeder
  • 1 liter water
  • 4 vorken maïzena
  • Klein beetje melk

Instructies

  • Maak de bloemkool in roosjes
  • Was ze goed
  • Doe er 4 flinke theelepels kerriepoeder bij
  • Voeg zout naar smaak toe
  • En 1 liter water
  • Kook de bloemkoolroosjes beetgaar
  • Giet wat kookvocht af
  • Doe een klein beetje meik in een kopje
  • Doe er voldoende maizena bij todat een dik papje ontstaat
  • Roer dit bij de bloemkool en het kookvocht wat nog in de pan zit

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kip of varkensvlees en gewoon gekookte aardappelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Nederland