Bloemkoolpaella met chorizo

Geurige Bloemkoolpaella met Chorizo

Porties: 2
30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 200 g tomaten
  • 200 g erwten
  • 90 g chorizo
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bakolie
  • Peper & zout

Instructies

  • Verwijder de bladeren van de bloemkool.
  • Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken.
  • Maal de bloemkool fijn met een keukenmachine of rasp, of gebruik een scherp mes.
  • De korreltjes moeten ongeveer zo groot zijn als rijst.
  • Pel en snipper de uien.
  • Was de prei grondig onder de kraan en snijd in ringen.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de gesneden groenten 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg dan de tomatenstukjes toe en zet het vuur laag.
  • Laat de erwten uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.
  • Voeg toe aan het groentenmengsel en zet het vuur laag.
  • Snijd de chorizo in reepjes.
  • Verhit bakolie in een andere koekenpan of wok en bak de chorizo krokant.
  • Bak de bloemkoolrijst de laatste 2 minuten mee.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bloemkoolrijst met chorizo en het groentenmengsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg voor meer pit een citroenpartje of een verse rode peper toe.
Deze paella gaat goed samen met een lichte en fruitige Spaanse rode wijn, zoals een Rioja of een Tempranillo.

Voedingswaarden

Calories: 587 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 28 g | Vet: 33 g | Zout: 1.7 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Vlees
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm