Bloemkoolsalade met Gorgonzoladressing

Porties: 2 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool
  • zout zwarte peper
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram Gorgonzola
  • 2 eetlepel(s) rode paprika uitgelekte zoetzure uit een potje
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngeknipte

Instructies

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, kook ze in weinig water met zout beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Roer in een kommetje een sausje van het citroensap en de (olijf)olie.
  • Verkruimel de Gorgonzola en meng deze door het sausje.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Schep de bloemkool met de paprika en de peterselie luchtig in een schaal door elkaar en schenk de helft van de dressing erover (bewaar de rest voor een andere salade).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch