Bloemkoolsalade met tonijn

Bloemkoolsalade met tonijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • zout
  • 300 gram erwten diepvries
  • 1 paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 440 gram tonijn op olie / blik
  • 6 eetlepel(s) kwark
  • 2 eetlepel(s) appelsap
  • versgemalen peper
  • tabasco

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
  • Kook de bloemkool in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar, voeg na 5 minuten de doperwten toe en kook deze ca. 5 minuten mee.
  • Giet de groenten af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken.
  • Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle boogjes.
  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes.
  • Meng alle groenten en de tonijn in een schaal door elkaar.
  • Maak een sausje van de kwark, het dixap, zout, peper en enkele druppels tabasco.
  • Schep het door de salade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis