Bloemkoolsaté met Thaise satésaus en pinda’s

Gegrilde Bloemkoolsaté met Pittige Thaise Satésaus en Geroosterde Pinda’s

Barbecueën zonder vlees is niet alleen trendy, maar ook verrassend smaakvol. Probeer eens deze heerlijke gegrilde bloemkoolsaté, geserveerd met een pittige Thaise satésaus en knapperige zoete aardappelblokjes.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Zoete aardappelblokjes 450 g
  • 1 bloemkool schoongemaakt en verdeeld in roosjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda’s

Instructies

  • ijg de bloemkoolroosjes aan metalen barbecuespiesen.
  • Meng kerrie, knoflookpoeder en komijn door de zonnebloemolie.
  • Bestrijk de bloemkoolspiesen met dit mengsel.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Rooster de bloemkoolspiesen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm in een steelpan de pindakaas, Thaise rode currypasta en kokosmelk.
  • Roer tot een gladde pindasaus.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de gegrilde bloemkoolsaté op borden, bestrooi met alfalfa en pinda’s.
  • Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.

Voedingswaarden

Calories: 615 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 46 g | Zout: 8 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch