Bloemkoolsoep van Astrid Veltman 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool of een halve grote
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 150 gram champignons
  • 0.5 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram gehakt
  • een snufje gemalen foelie
  • 2 ei
  • 1 een flinke scheut slagroom
  • versgemalen peper
  • gemalen nootmuskaat
  • 3 eetlepels Parmezaan

Instructies

  • Was de bloemkool, snijd hem in roosjes en kook die in 10 minuten in 1 liter bouillon van blokjes gaar.
  • Pureer de bloemkool in de keukenmachine, met de staafmixer of met de roerzeef.
  • Doe de puree terug in de bouillon en breng die opnieuw aan de kook.
  • Maak het gehakt aan met zout en een mespunt gemalen foelie, draai er balletjes vanen laat die 5 minuten zachtjes in de soep meekoken.
  • Bak intussen de in plakjes gesneden champignons in een scheutje zonnebloemolie en doe ze bij de soep.
  • Klop de eidooiers los met de room en roer dit door de soep (niet laten koken!).
  • Breng de soep verder op smaak met versgemalen peper, wat nootmuskaat en de Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten in gezouten water beetgaar. Laat ze uitlekken en bak ze daarna goudgeel en krokant in de koekepan in een klontje (room)boter. Strooi er fijngehakte peterselie over en dien ze meteen op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep