Bloemkoolsoep met kaassoesjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 grote aardappels geschild en in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 l groentebouillon
  • 500 g bloemkoolroosjes
  • ½ dl melk
  • 30 g bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepel(s) geraspte oude kaas
  • 1 dl slagroom
  • snufje nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden

Instructies

  • Verhit de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui en aardappel 3 minuten.
  • Voeg de bouillon en bloemkool toe (houd wat roosjes apart voor de garnering) en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verwarm de melk met de rest van de boter in een steelpan en voeg, als de boter gesmolten is, de bloem in één keer toe.
  • Roer door tot er een deegbal ontstaat die van de pan loslaat.
  • Laat het deeg iets afkoelen en roer het ei en de kaas erdoor.
  • Schep het deeg over in een spuitzak met een kleine, gladde mond en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat kleine druppels op ca. 3 cm van elkaar.
  • Bak de kaassoesjes 5-6 minuten in de oven tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn.
  • Pureer de soep, roer de room erdoor en breng hem op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Schep de soep in voorverwarmde diepe borden of kommen en verdeel de kaassoesjes erover.
  • Garneer de soep met de bloemkoolroosjes en peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland