Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 grote aardappels geschild en in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 l groentebouillon
- 500 g bloemkoolroosjes
- ½ dl melk
- 30 g bloem
- 1 ei losgeklopt
- 2 eetlepel(s) geraspte oude kaas
- 1 dl slagroom
- snufje nootmuskaat
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
Instructies
- Verhit de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui en aardappel 3 minuten.
- Voeg de bouillon en bloemkool toe (houd wat roosjes apart voor de garnering) en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verwarm de melk met de rest van de boter in een steelpan en voeg, als de boter gesmolten is, de bloem in één keer toe.
- Roer door tot er een deegbal ontstaat die van de pan loslaat.
- Laat het deeg iets afkoelen en roer het ei en de kaas erdoor.
- Schep het deeg over in een spuitzak met een kleine, gladde mond en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat kleine druppels op ca. 3 cm van elkaar.
- Bak de kaassoesjes 5-6 minuten in de oven tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn.
- Pureer de soep, roer de room erdoor en breng hem op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Schep de soep in voorverwarmde diepe borden of kommen en verdeel de kaassoesjes erover.
- Garneer de soep met de bloemkoolroosjes en peterselie.