Bloemkoolsoep met kokos en korianderkick
Een kruidige bloemkoolsoep met een Aziatische twist door kokosmelk, Spaanse peper en verse koriander. Heerlijk romig met een pittig randje.
Ingrediënten
- ½ eetlepel boter
- 1 bloemkool niet te groot
- 1 blikje kokosmelk
- 1 kleine fijngesneden Spaanse peper zonder zaadjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels verse koriander
- 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes, in blokjes
- ¾ liter groentenbouillon
- 1 zakje knapperbolletjes
- Peper
- Zout
Instructies
- Snijd 12 kleine roosjes van de bloemkool en zet apart.
- Snijd de rest van de bloemkool en de stronk fijn.
- Kook dit samen met de groentenbouillon gaar.
- Smoor knoflook en Spaanse peper kort in de boter.
- Voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en laat even meegaren.
- Pureer de gekookte bloemkool met de helft van het kookvocht en de kokosmelk in een blender.
- Giet de gepureerde soep door een zeef bij de bloemkoolroosjes.
- Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
- Laat zachtjes koken tot de bloemkoolroosjes gaar zijn.
- Voeg op het laatst koriander en tomaatstukjes toe.
- Serveer de knapperbolletjes er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra korianderblaadjes en serveer met warm naanbrood of een krokant toastje. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc voor een mooie balans tussen kruidigheid en frisheid.
Garneer met extra korianderblaadjes en serveer met warm naanbrood of een krokant toastje. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc voor een mooie balans tussen kruidigheid en frisheid.
Voedingswaarden
Calories: 105 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g