Bloemkooltaart

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g aardappels kruimige,
  • zout
  • 1 kleine bloemkool ca. 600 g,
  • 1 ui
  • 3 scharreleieren,
  • 3 eetlepel(s) melk
  • 1 eetlepel(s) Zaanse mosterd Huisman,
  • 100 g geraspte komijnekaas zakje á 150 g, AH,
  • peper
  • 10 sprietjes bieslook zakje á 25 g,
  • 2 eetlepel(s) boter of magarine om in te vetten
  • 1 eetlepel(s) bloem om te bestrooien

Instructies

  • Aardappels schillen, in vieren snijden en wassen.
  • In grote pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en wassen.
  • In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 15 minuten gaar koken.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Ui ca. 5 minuten zachtjes goudbruin fruiten.
  • Vorm invetten en bestrooien met bloem.
  • Aardappels en bloemkool afgieten en met pureestamper pureren.
  • Eieren, melk, mosterd, kaas en ui erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Overdoen in taartvorm en met bolle kant van eetlepel gladstrijken.
  • Bloemkooltaart in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
  • Bieslook fijnknippen en over taart strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gemengde groene sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch