Bloemkooltaart
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 600 g aardappels kruimige,
- zout
- 1 kleine bloemkool ca. 600 g,
- 1 ui
- 3 scharreleieren,
- 3 eetlepel(s) melk
- 1 eetlepel(s) Zaanse mosterd Huisman,
- 100 g geraspte komijnekaas zakje á 150 g, AH,
- peper
- 10 sprietjes bieslook zakje á 25 g,
- 2 eetlepel(s) boter of magarine om in te vetten
- 1 eetlepel(s) bloem om te bestrooien
Instructies
- Aardappels schillen, in vieren snijden en wassen.
- In grote pan met weinig water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
- Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en wassen.
- In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 15 minuten gaar koken.
- Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
- Ui ca. 5 minuten zachtjes goudbruin fruiten.
- Vorm invetten en bestrooien met bloem.
- Aardappels en bloemkool afgieten en met pureestamper pureren.
- Eieren, melk, mosterd, kaas en ui erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met peper.
- Overdoen in taartvorm en met bolle kant van eetlepel gladstrijken.
- Bloemkooltaart in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
- Bieslook fijnknippen en over taart strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gemengde groene sla.