Boemboe Bali ikan van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram schelvisfilets
  • 1 ui middelgrote
  • 150 gram prei
  • knoflook
  • citroensap
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels slaolie of zonnebloemolie
  • suiker
  • verse gember
  • laospoeder
  • sambal oelek
  • sambal trassi
  • 1 eetlepel ketjap
  • goela djawa
  • zout

Instructies

  • Stamp en wrijf 1 stukje geschilde verse gember van ± 2 cm, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel sambal trassi, 1 mespunt laospoeder en 1 eetlepel citroensap in een vijzel tot een kruidenpuree.
  • Snijd de schelvisfilets in stukken en dep ze heel goed droog.
  • Verhit de boter en de olie in een wadjang (wok) of braadpan.
  • Voeg de stukken vis toe en roerbak deze op hoog vuur ± 2 minuten.
  • Snijd de ui en de prei in dunne ringen.
  • Was de prei en dep deze goed droog.
  • Schuif in de wadjang de vis opzij en roerbak de ui en de prei ± 1 minuut in het vet.
  • Meng de kruidenpuree door de ui en prei en schuif dan de vis weer terug.
  • Voeg de ketjap, een klein stukje goela djawa of 1 mespunt suiker en zout toe,
  • schep alles door elkaar en laat de vis op laag vuur nog ± 2 minuten stoven.
  • Serveer de boemboe Bali ikan in een schaal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Nederland