Boemboe Bali van vlees

Boemboe Bali van vlees

Het ziet er niet lekker uit, maar is het wèl!!!
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees het liefst met een randje dan wordt het niet zo droog
  • 4 sjalotjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek naar smaak meer of minder of 3 ontpitte rode lomboks
  • 1 theelepel gekruimelde trassi
  • 1 theelepel tamarinde
  • 1 theelepel laospoeder
  • 2 blaadjes daon salam
  • 1 stengel sereh of 1 eetlepel sereh uit een potje je hebt tegenwoordig dus behalve poeder ook ‘vloeibare’
  • 1 theelepel goela djawa
  • 1 flinke scheut ketjap manis
  • zout en/of bouillonblokje (naar smaak)
  • olie of boter

Instructies

  • Snijd het vlees in flinke blokken.
  • Snipper/kneus of snij de sjalotjes, knoflook en eventueel de lombok.
  • Voeg de trassi, tamarinde, laos, en daon salam met de sereh toe.
  • Fruit eerst de sjalotjes enz. met de kruiden in wat olie en voeg dan pas het vlees eraan toe.
  • Braad dit tot het vlees gekleurd is en voeg dan pas de ketjap en zout/bouillonblokje eraan toe.
  • Laat alles in zo’n 2 à 2,5 uur gaar sudderen en voeg eventueel wat water toe.
  • Af en toe omscheppen.
  • Dit gerecht mag niet te droog worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met atjar ketimoen en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië