Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees het liefst met een randje dan wordt het niet zo droog
- 4 sjalotjes
- 1 flinke teen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek naar smaak meer of minder of 3 ontpitte rode lomboks
- 1 theelepel gekruimelde trassi
- 1 theelepel tamarinde
- 1 theelepel laospoeder
- 2 blaadjes daon salam
- 1 stengel sereh of 1 eetlepel sereh uit een potje je hebt tegenwoordig dus behalve poeder ook ‘vloeibare’
- 1 theelepel goela djawa
- 1 flinke scheut ketjap manis
- zout en/of bouillonblokje (naar smaak)
- olie of boter
Instructies
- Snijd het vlees in flinke blokken.
- Snipper/kneus of snij de sjalotjes, knoflook en eventueel de lombok.
- Voeg de trassi, tamarinde, laos, en daon salam met de sereh toe.
- Fruit eerst de sjalotjes enz. met de kruiden in wat olie en voeg dan pas het vlees eraan toe.
- Braad dit tot het vlees gekleurd is en voeg dan pas de ketjap en zout/bouillonblokje eraan toe.
- Laat alles in zo’n 2 à 2,5 uur gaar sudderen en voeg eventueel wat water toe.
- Af en toe omscheppen.
- Dit gerecht mag niet te droog worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met atjar ketimoen en kroepoek.