Boemboe

Boemboe

Basisrecept voor Balinese kruidenpasta
In veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot een boemboe gewreven, maat dit gaat tegenwoordig ook uitstekend in een keukenmachine.


Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 rode pepers gewassen met zaadjes in stukken snijden
  • 2 flinke uien gesnipperd
  • 4 tenen knoflook van velletje ontdaan
  • 1 volle eetlepel geraspte gemberwortel
  • 8 kemirienoten
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 eetlepel(s) palmsuiker of goela djawa
  • Sap van 1 citroen
  • 2-3 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Bovengenoemde ingrediënten in vijzel of mixer tot een boemboe wrijven/mixen.
  • Verhit nu een koekenpannetje en fruit deze boemboe enkele minuten tot ze goudbruin en glazig zijn.
  • Laat afkoelen en doe ze in kleine bakjes of leg kleine hoeveelheden b.v. in vershoudfolie en daarna in een diepvrieszakje, die je in de vriezer plaats – voorzie ze van datum en naam.
  • Voor een gerecht van 4 personen heb je meestal 3 eetlepels nodig!
--------------------------------------------------------------------------------------------------