Boeren andijviestamppot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 11/2 kg aardappels
  • 75 gram boter
  • liter Bulgaarse yoghurt
  • zout
  • peper
  • 250 gram ontbijtspek
  • 450 gram andijvie
  • 200 gram Casselerrib ongekookte in plakken van 1 cm 50 gr
  • ui gefruite Conimex

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en giet ze af.
  • Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn.
  • Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.
  • Laat de Casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door.
  • Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland