Boerenkoolschotel met Mosterdsaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 2 zakken gesneden boerenkool à 300 g
  • 200 g verse roomkaas
  • 4 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 schaaltjes vegetarische braadworsten à 140 g bijvoorbeeld Tivall

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in plakken en kook ze gaar in 15 minuten.
  • Kook de boerenkool in weinig water gedurende 10 minuten.
  • Meng de helft van de roomkaas door de gekookte boerenkool en laat smelten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Smelt de rest van de roomkaas in een steelpan en roer de mosterd erdoor.
  • Schep de boerenkool in een ovenschaal.
  • Snijd de vegetarische braadworsten in plakjes en leg ze op de boerenkool.
  • Verdeel de gekookte aardappels erover.
  • Schenk de mosterdsaus over de schotel.
  • Gratineer de schotel in de oven gedurende 10 minuten.
  • Serveer met gegrilde halve tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze hartige boerenkoolschotel met mosterdsaus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch