Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo
Equipment
Ingrediënten
- 100 g chorizoworst stukje
- 1 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, flesje
- 1 pot gevogeltefond 380 ml
- 1 blik witte bonen 840 g
- 300 g panklare boerenkool
- 2 gerookte kipfilet
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Chorizo in stukjes snijden.
- In koekenpan olie verhitten en hierin chorizo 5 minuten uitbakken.
- Intussen in grote pan fond met 2 potten water aan de kook brengen.
- Bonen en boerenkool toevoegen.
- Soep ca. 20 minuten zachtjes laten koken.
- Kipfilet schuin in dunne plakjes snijden.
- Chorizo met bakvet door koolsoep roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep over vier borden verdelen.
- Kipfilet in soep leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij: bestrijk dikke sneden brood met knoflookolie met chilipepers en rooster ze krokant onder een voorverwarmde ovengrill.