Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
AllerHande januari 2004
Ingrediënten
- 4 aardappels vastkokende bijv. Lady Christl
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 eetlepel(s) olie
- ½ koolraap in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 300 g boerenkool gesneden
- 1 l kippenbouillon van tablet
- 1 rookworst
Instructies
- Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen.
- In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken.
- Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 minuten meebakken.Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen.
- Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
- Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 minuten zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn.
- Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 minuten in soep verwarmen.
- Soep met zout en peper op smaak brengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.