Boerenkoolstamppot met rookworst

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 1 bloemkool
  • zout
  • 1 magere rookworst
  • ¾ dl melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels currysaus
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  • Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.
  • Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
  • Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
  • Neem de rookworst uit de pan.
  • Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
  • Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
  • Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees