Boerenkoolstamppot met sukadevlees

Geurige Boerenkoolstamppot met Malse Sukadevlees

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de boerenkoolstamppot:

  • 750 gram aardappelen
  • 50 gram boter
  • 250 gram boerenkool
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 ml melk

Optioneel:

  • uitgebakken spekjes

Voor het sukadevlees:

  • 1 kg fijne riblappen
  • 1 laurierblaadje
  • 80 gram boter
  • Een scheut azijn
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 2 tomaten in stukken gesneden
  • 150 ml water
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

Voor de boerenkoolstamppot:

  • Leg de boerenkool in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een andere stoomovenpan met gaatjes.
  • Stoom de boerenkool en aardappelen in de stoomoven op 100°C gedurende 25 minuten.
  • Verwarm de melk en boter.
  • Stamp de aardappelen tot puree en meng er de boerenkool doorheen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg indien gewenst uitgebakken spekjes toe.
  • Serveer de boerenkoolstamppot in grote ringen op borden.

Voor het sukadevlees:

  • Braad het vlees aan in een koekenpan tot het mooi bruin is.
  • Voeg de gesnipperde uien en tomaten toe en bak deze even mee.
  • Voeg peper, zout, laurier, azijn, suiker en water toe.
  • Laat het geheel enkele minuten koken.
  • Doe alles in een stoomovenpan zonder gaatjes.
  • Kook het vlees in de stoomoven op 120°C gedurende 45 minuten, of op 100°C gedurende 120 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

De smaak van het sukadevlees komt nog beter tot zijn recht als het gerecht een dag van tevoren wordt bereid. Verwarm het vlees dan in de stoomoven op 95°C.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij / Tarwevrij