Boerentomatensoep
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 1 stuk zwoerd van spek of ham
- 1 ui
- 1 stuk winterwortel
- 2 eetlepel(s) boter
- 2 eetlepel(s) bloem
- 1 kg verse tomaten
- 1 laurierblad
- peper
- zout
Instructies
- Maak de bouillon zelf of neem een pot kant-en-klare bouillon.
- Snijd het stuk zwoerd in stukjes en zet het in een droge pan even aan (het zwoerd geeft de tomatensoep een heel specifieke smaak).
- Doe er dan de boter bij en fruit de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel daarin.
- Strooi, als de ui glazig is, de bloem erover en laat die, al roerend, even gaar worden.
- Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan en blijf roeren tot de soep licht is gebonden.
- Doe de in vieren gesneden tomaten en het laurierblaadje in de pan en laat de soep 20 minuten tegen de kook aan trekken.
- Draai of druk de soep door een de zeef en breng haar op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er stokbrood bij.