Boerentomatensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 stuk zwoerd van spek of ham
  • 1 ui
  • 1 stuk winterwortel
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 kg verse tomaten
  • 1 laurierblad
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de bouillon zelf of neem een pot kant-en-klare bouillon.
  • Snijd het stuk zwoerd in stukjes en zet het in een droge pan even aan (het zwoerd geeft de tomatensoep een heel specifieke smaak).
  • Doe er dan de boter bij en fruit de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel daarin.
  • Strooi, als de ui glazig is, de bloem erover en laat die, al roerend, even gaar worden.
  • Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan en blijf roeren tot de soep licht is gebonden.
  • Doe de in vieren gesneden tomaten en het laurierblaadje in de pan en laat de soep 20 minuten tegen de kook aan trekken.
  • Draai of druk de soep door een de zeef en breng haar op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep