Boeuf à la Bordelaise

AllerHande oktober 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g sjalotjes
  • 75 g boter of margarine
  • 700 g doorregen runderlappen
  • zout en peper versgemalen
  • 4 deciliter rode Bordeaux
  • 1 vleesbouillontablet
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 25 g bloem

Instructies

  • Sjalotjes pellen en in halve ringen snijden.
  • In braadpan 50 g boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.
  • Sjalotjes 2 minuten mee fruiten.
  • Vlees bestrooien met zout en peper.
  • Langs rand van de pan wijn en 3 dl water bij vlees schenken.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Tijm en laurier toevoegen.
  • Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven.
  • Rest van boter door bloem prakken.
  • Vlokjes van dit mengsel door stoofvocht roeren en binden.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelpuree met stukjes walnoot en haricots verts.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk