Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourguignon van Mimskeuken.nl

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes ontbijtspek in kleine stukjes
  • 1 kg sukadelappen
  • 25 gram margarine of een scheut olijfolie
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 gram bloem
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram tomaat blik
  • 2 eetlepel(s) verse tijm gesneden
  • peper & zout
  • 5 middelgrote wortels in stukken gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 500 gram krieltjes
  • 200 gram champignons gesneden

Instructies

  • Warm de olie of boter in een koekepan op en bak het ontbijtspek hier in tot het lekker knapperig is.
  • Schep het eruit en leg het in de slow cooker.
  • Bruin het vlees 2-3 minuten aan beiden kanten in dezelfde pan en leg het daarna in de slowcooker.
  • Giet de rode wijn in de pan en laat het reduceren.
  • Schraap alles van de bodem en zijkant van de pan in de rode wijn.
  • Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, samen met de ketjap en tomaten.
  • Meng de bloem hier langzaam bij, al roerend met een garde.
  • Giet de saus over het vlees.
  • Voeg de knoflook, wortels, champignons, bleekselderij, tijm en aardappelen toe.
  • Roer het even goed door en zorg dat het vlees in het vocht ligt.
  • 8-10 uur op laag.
  • Haal aan het einde van de gaartijd het vlees uit de pan en trek het uit elkaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Slowcooker / Vlees