Boeuf Bourguignon van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg. magere riblappen in blokjes van 3x 3 cm
  • 400 gram zilveruitjes schoongemaakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gram gerookte magere spekreepjes
  • 400 gram kleine champignons
  • 1 kleine winterwortel in grove stukken
  • 4 stengels bleekselderij in stukjes a 1 cm.
  • 3 eet. bloem
  • 4 dl. rode wijn
  • 4 dl. ltr. kalfs of runder bouillon
  • 1 bosje peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • peper/zout

Instructies

  • Verhit de boter en bak hierin de spekreepjes, zilveruitjes en de in vieren gesneden knoflook.
  • Haal alles uit de pan als het licht gekleurd is.
  • Braad de riblappen in het overgebleven vet rondom bruin.
  • Voeg vervolgens selderij en wortel toe en bak dit twee minuten mee.
  • Doe er ook wat zout en peper door.
  • Strooi bloem over het vlees en bak het even mee.
  • Giet de bouillon en wijn erbij en breng het al roerend aan de kook.
  • Maak een bosje van drie takjes peterselie, tijm en laurier en voeg dit bij het vlees.
  • Laat het 90 minuten sudderen.
  • Bak ondertussen de champignons lichtbruin.
  • Verwijder na 90 minuten het kruidenbosje en doe de champignons, zilveruitjes, spekjes en knoflook bij het vlees.
  • Laat de boeuf bourguignon nog 30 minuten sudderen.
  • Strooi er voor het opdienen fijngehakte peterselie over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot