Boeuf bourguignon

Boeuf Bourguignon van Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 4 teentjes knoflook
  • 700 gram riblappen
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram roomboter
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 ml rode wijn Bourgogne
  • 3 blaadjes laurier
  • 250 gram champignons

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Schil en snijd de bleekselderij en wortel in stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de riblappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
  • Voeg de groente toe en laat ze circa 5 min smoren.
  • Roer de tomatenpuree erdoor.
  • Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerende gaar worden.
  • Voeg de bouillon, rode wijn en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen.
  • Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Vlees