Boeuf Stroganoff 1
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ bakje champignons
- ½ eetlepel citroensap
- 3 takjes peterselie
- 500 gr ossehaas
- 50 gr boter
- zout en peper
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ vleesbouillon
- 4 eetlepels crème fraîche
- worcestershiresaus
- 2 eetlepels wodka
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Was de champignons, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
- Knip de peterselie fijn.
- Snijd het vlees in reepjes en zet het tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verwarm een schaal voor.
- Verhit in een grote koekepan de boter.
- Bak het vlees in 5 minuten rondom bruin, schep het met een schuimspaan uit
- de pan op een bord en bestrooi het met zout, peper en paprikapoeder.
- Laat in dezelfde pan de ui en champignons 5 minuten zachtjes bakken.
- Pel de knoflook en pers die erboven uit, strooi de bloem erover en voeg de
- tomatenpuree en het bouillontablet toe.
- Roer alles door elkaar, voeg al roerend scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water
- toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
- Verwarm die nog 5 minuten zachtjes en roer er dan de crème fraîche en het
- vlees door.
- Breng op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.
- Doe het gerecht over in de warme schaal.
- Verwarm in een steelpan de wodka, steek die van het vuur af aan (afzuigkap
- uitzetten!) en schenk de wodka brandend over het vlees.
- Strooi er de peterselie over.