Boeuf Stroganoff 1

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ bakje champignons
  • ½ eetlepel citroensap
  • 3 takjes peterselie
  • 500 gr ossehaas
  • 50 gr boter
  • zout en peper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ vleesbouillon
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • worcestershiresaus
  • 2 eetlepels wodka

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Was de champignons, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Knip de peterselie fijn.
  • Snijd het vlees in reepjes en zet het tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm een schaal voor.
  • Verhit in een grote koekepan de boter.
  • Bak het vlees in 5 minuten rondom bruin, schep het met een schuimspaan uit
  • de pan op een bord en bestrooi het met zout, peper en paprikapoeder.
  • Laat in dezelfde pan de ui en champignons 5 minuten zachtjes bakken.
  • Pel de knoflook en pers die erboven uit, strooi de bloem erover en voeg de
  • tomatenpuree en het bouillontablet toe.
  • Roer alles door elkaar, voeg al roerend scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water
  • toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
  • Verwarm die nog 5 minuten zachtjes en roer er dan de crème fraîche en het
  • vlees door.
  • Breng op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.
  • Doe het gerecht over in de warme schaal.
  • Verwarm in een steelpan de wodka, steek die van het vuur af aan (afzuigkap
  • uitzetten!) en schenk de wodka brandend over het vlees.
  • Strooi er de peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Oost Europa