Boeuf Stroganoff 4

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ ui gesnipperde
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 1 ½ dl Griekse roomyoghurt
  • 400 gram biefstuk in reepjes
  • 1 borrelglaasje wodka

Instructies

  • Bak de ui, paprika en knoflook zachtjes ± 8 minuten in 1 eetlepel boter.
  • Draai het vuur hoger en bak de champignons nog enkele minuten mee.
  • Roer er de tomatenpuree door en laat ± 3 minuten zachtjes bakken.
  • Roer er den de paprikapoeder, zout, peper en de yoghurt door.
  • Bak in een andere pan in 1 eetlepel boter de reepjes biefstuk ± 3 minuten om en om.
  • Schenk de wodka in de pan en laat de alcohol verdampen.
  • Schep de reepjes vlees en de wodka door de saus.
  • Geef er rijst en een groene salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Rusland