Bokkepootjes
Equipment
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 7 eiwitten
- zout
- 175 gram witte basterdsuiker
- 150 gram amandelen geschaafde
Voor de vulling:
- 150 gram boter
- 75 gram poedersuiker
- 2 eetlepels kofie extract van oploskoffie
Instructies
Voor de garnering:
- 1 zakje chocofix (chocoladeglazuur)
- Klop de eiwitten met een snufje zout met een mixer halfstijf.
- Voeg er geleidelijk al roerend de suiker aan toe en sla het eiwit verder stijf,
- tot u de kom kunt omkeren zonder dat het eiwit eruit loopt.
- Schep het schuim in een spuitzak met het gladde spuitmondje.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier of beboter hem licht en spuit er repen op van ± 6 cm lang.
- Bestrooi ze met de geschaafde amandelen en schuif de bakplaat midden in de oven.
- Steek een houten lepel tussen de ovendeur en schakel de oven in op 100°c.
- Droog de schuimpjes ± 2 1/2 uur en laat het schuim daarna afkoelen.
- Roer intussen de zachte boter, de gezeefde poedersuiker en het koffie-extract tot een glad mengsel.
- Bestrijk de platte kant van de helft van de schuimpjes met de mokkaboter en druk de platte kant van de niet bestreken schuimpjes er tegenaan.
- Bereid het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje.
- Dompel de uiteinden van de bokkepootjes erin en laat het glazuur hard worden.
- Tip: Roer voor zelfgemaakte chocoladeglazuur 100 gr poedersuiker en 2
- volle eetlepels cacao door elkaar. Voeg al roerend enkele druppels water toe
- en blijf roeren tot een glanzend mengsel ontstaat. Het glazuur moet zo dik
- zijn, dat het bijvoorbeeld met de botte kant van een mes goed kan worden
- uitgestreken