Bombás paprikasaláta

(champignons-paprikasalade)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 groene paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 1 bakje champignons
  • 1 dessertlepel zonnebloemolie
  • 2-4 eetlepel(s) citroensap of kruidenazijn
  • 1 eetlepel(s) gesneden bieslook
  • 1 eetlepel(s) gesneden selderijgroen
  • 1 lente-uitjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • De champignons in plakken snijden en even fruiten.
  • Als u er van houdt kunt u de champignons ook rauw gebruiken.
  • In dat geval met citroensap besprenkelen.
  • De paprika's ondoen van pitten en in ringen snijden.
  • Het bieslook en jonge uitje (met groen) fijn snijden.
  • Van olie, azijn, zout en epepr (en eventueel een theelepel mosterd0 een sausje maken.
  • De (afgekoelde) champignons, paprika's, uitje en bieslook in een schaal doen.
  • Saus erover gieten.
  • Alles goed dooreen scheppen en eventueel op smaak brengen met (kruiden)zout.
  • Een lepel selderjgroen bovenop strooien en op een koele plaats door en door koud laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Hongarije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch