Bonbon van gerookte zalm met kaviaar

Bonbon van gerookte zalm met kaviaar

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakken gerookte zalm
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 1 theelepel fijne Dijonmosterd
  • 4 eetlepels maïsolie
  • 1 theelepel poedersuiker
  • versgemalen peper
  • 150 g fijngesneden ijsbergsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • 100 g sevrugakaviaar
  • 1 eetlepel kervel
  • 4 theelepel kaviaar
  • 4 to efjes friséesla

Instructies

  • Leg in acht kommetjes een flink stuk plastic folie dat er rondom overheen hangt.
  • Snijd elke plak zalm overlangs doormidden en leg in elk kommetje kruiselings acht repen zalm zo dat ze over de rand hangen.
  • Roer voor de vinaigrette de azijn met de mosterd, de maïsolie, poedersuiker en peper door elkaar.
  • Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
  • Vermeng de ijsbergsla met de vinaigrette (let op, de sla mag beslist niet vochtig zijn).
  • Vul de beklede kommetjes met de sla en sla de overhangende zalm eroverheen.
  • Verpak deze zalmbonbons in folie en leg ze in de koelkast.
  • Roer voor de kaviaarsaus de mayonaise en de crème fraîche door elkaar.
  • Breng de saus op smaak met peper en roer het bieslook en de sevruga kaviaar erdoor.
  • Maak op vier gekoelde borden een spiegeltje kaviaarsaus.
  • Leg in het midden een bonbon met daarop een theelepel kaviaar.
  • Garneer met een toefje kervel en een toefje frisée.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland