Bonenmaaltijdsalade met tomaat en roquefort

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram tuinbonen diepvries
  • zout
  • 2 vleestomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • ½ eetlepel(s) mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel tijm
  • versgemalen peper
  • 1 blikje kidney beans ± 200 gr
  • 100 gram roquefort
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Kook de schoongemaakte en gewassen sperziebonen ± 5 minuten in weinig water met zout.
  • Voeg de tuinbonen toe en kook de bonen in nog ± 7 minuten gaar.
  • Giet ze af.
  • Was de tomaten en snijd ze in vieren.
  • Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de honing, de tijm, zout en peper.
  • Giet de kidney beans af.
  • Schep de sperziebonen, de tuinbonen, de kidney beans, de ui en de tomaat door elkaar en schenk er het sausje over.
  • Verkruimel de roquefort erboven.
  • Maal er peper boven en knip de peterselie erboven fijn.
  • Lekker met warme pistolets met olijvenpasta.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Salade